Friday, July 29, 2011

malam tadi kena kacau

malam tadi aku kena kacau, bukan kena kacau ngan mat bangla..tapi kena kacau ngan hantu pintu
hahaha..betul aku tak tipu..

sekarang aku dok ngan opah aku sebab braktikal kat ipoh. Kejadian terjadi tepat pukul 3pagi..kira-kira kat kul2.45 pagi aku g toilet nak buang air kecik. Pastu message-message ngan bf aku..tiba-tiba aku dengar pintu bilik air tutup ngan kuat. opah aku tanya bibik ke? aku diam..

dari bilik aku memang nampak bilik air tu..kalau bibik masuk mesti bunyi ada air..ni tak senyap je..
pastu pintu bukak sikit-sikit. dia bukak separuh je..aku tengok je pintu tu kot-kot ada benda keluar ke..hahah..tapi tak de...walaupun tak de tapi seram..aku suruh opah tutup pintu bilik sebab aku takut.

orang kata pukul3 pagi hantu suka berpeleseran betul ke?orang kata la
dulu kat kampung aku kat negeri sembilan kul3.30pagi aku bau wangi sangat..wangi bunga..
malam tu aku memang tak leh tidur maybe excited nak raya soknye,,haha(time tu form3 kot)
bau dekat sangat..orang cakap kalau dekat makna nya "dia" jauh..
soknya aku cite kat mak aku,mak aku cakap hantu tengah mandi

kat kampung yang sama gak..time tu aku tidur ngan kazen-kazen aku
tengah ktorang borak-borak tiba-tiba dengar orang pompuan nyanyi mendayu-mendayu
bunyi jauh..perghhhh maknanya dekat la ek?

ada cite lagi kat kampung yang sama gak
ni cite makcik-makcik aku..

makcik yang pertama: tengah malam dia dengar orang mengilai kat luar rumah..perrgghh meletop!
makcik yang kedua: bangun nak panaskan lauk tok sahur..tiba-tiba dengar orang cakap tolong mendayu-dayu..orang cakap kalau bulan puasa ada "benda" tu..makna katanya ada orang bela "benda" tu..emmm

cakap pasal bulan puasa, SELAMAT BERPUASA,pada yang tak sempat ganti puasa,jangan lupa bayar fidyah..Assalamualaikum!!!

5 comments:

faizah said...

wah kau sempat promo buln puasa punya wish ek..huhu..ebat2 ko ni..

aishah aziz said...

hahahah.pae nk blk

Black Hood said...

wah..takot2 weyh..nasib bek aku baca time2 gini..huhu..ujan nie..sejuk. nak tido plak rasenyer..hehehe sedapnyer kan kalo tido time ujan2..

aishah aziz said...

takot kn?rse nak cabut blk kl

the rat race of the week.. said...

tu la....ko beria ajak aku g kampung ko...huhu