Thursday, September 8, 2011

"sebelum ko gigit aku aku gigit kau"


dialog diatas selalu digunakan mak tok aku gigit kasut before pakai.gigit kat belakang kasut (paham tak,tak paham tak pe la).hahaha..mak aku cakap takut kaki melecet pakai kasut baru..tapi tu dulu time aku kecik-kecik..hehe..sekarang tak gigit da..sebab sekarang aku pakai tumit tinggi..before beli mak aku suh aku jalan beberapa tapak dalam kedai..test dulu takut sakit kaki..tiap kali beli mak mesti risau takut aku sakit kaki..ye la pakai kasut tumit tinggi..tak kan aku nak gigit tumit before pakai.hoho..kasut raya tahun ni aku beli kat summit...
cam ni la kasut raya aku..hehe

kalau g kelas dulu aku suka pakai kasut crocodile and nautifit..selesa..sebab kena banyak jalan..turun naik tangga..tapi last sem alhamdulillah kelas semua kat bawah..fakulti aku move new building.

kalau g opis pun same pakai kasut crocodile..aku suka naik tangga g opis sebab exercise la konon..huhu..

kalau driving aku suka pakai sliper jepun je..selesa..tapi bff uitm aku suka driving berkaki ayam dia cakap sedap sikit.terase pedal di hujung jari kaki

kalau joging ngn parent aku kat titiwangsa of course la pakai sport shoe.

2 comments:

suha said...

hehe cik suha suke flat shoes je (^_^)

ururules said...

syirik sesape yg percaye 'gigit kasut' tuh. mempercayai ada kuasa lain selain Allah.
ye lah. kene gigit kasut. kalau tak. nanti kasut tuh buat kaki melecet. cam ade kuasa kan?
y not berdoa kepada Tuhan supaye jgn bg kaki melecet bile pakai kasut?

i know. org dulu2 yg kate. so im just saying. ini Rasulullah yg kate. hehe.

err.. bukan nak carik salah. saje nak komen je nih. mane la tau ade org terbukak hati nak bace komen nih. hehe